La gran novetat del programa de Ciutadans per a les eleccions generals del 26-J és la incorporació d'una memòria econòmica que pressuposta cadascuna de les propostes del programa.

Així ho ha anunciat el número 1 del partit, Albert Rivera, aquest migdia en la presentació oficial del programa per a la campanya electoral que arrenca aquest divendres a les 0:00.

Prioritza les propostes econòmiques

Rivera ha comparegut a Madrid acompanyat pel nucli dur del seu equip econòmic: Luís Garicano i els seus deixebles, Toni Roldán i Francisco de la Torre. Una imatge que confirma el gir d’estratègia del partit de Rivera que busca consolidar-se a jugant la carta de les propostes econòmiques i teixint un discurs que transmeti confiança. De fet, ha venut la incorporació de la memòria econòmica com un grau de compromís més amb els ciutadans.     

Antídot de Podemos

Ciutadans busca també neutralitzar el que alguns titllen com “l’economia xaman”, la dels grans maximalismes que, per a Ciutadans, representa Podemos.

L’equip econòmic d’Albert Rivera defensa que les restriccions econòmiques existeixen i que, per tant, cal fixar quines són les polítiques prioritàries i quantificar-les.

Rebaixa de l’IRPF i 2,5 llocs de feina

El partit taronja es compromet a rebaixar l'IRPF al 2018, "després de retallar despeses absurdes i eliminar la bombolla política". També creu que, si governessin, generarien 2,5 llocs de feina en els propers quatre anys. 

El programa, "350 solucions per a canviar Espanya a millor", també inclou un pla contra la pobresa infantil i un complement d'ajuda a les famílies de 1.400 milions d'euros de mitjana per a 2 milions de llars que viuen en situació precària.