Ciutadans ha tornat a la càrrega per la qüestió de la llengua, aquest cop a Mallorca. Això sí, amb una contundent resposta del president del Consell Insular de l’illa, Miquel Ensenyat, del grup MÉS.

La consellera de Ciutadans, Catalina Serra, havia pres la paraula en defensa de les que, per a ella, són “les nostres paraules mallorquines”, diferents del català. Després d’un discurs carregat d’un suposat orgull mallorquí, que res tingui a veure amb Catalunya, acaba preguntant al president del Consell: “Volen vostès que els mallorquins ens convertim en catalans?”

A això, Ensenyat hi ha contestat amb una lliçó tan contundent com bàsica sobre llengües. “Si des del sud de Califòrnia fins a la Patagònia s’hi parla la mateixa llengua, el castellà, com pot ser que des del Pirineu a Alacant se’n parlin 14 de diferents?”, va preguntar Ensenyat, a més de defensar el dret a parlar cadascú com vulgui, també en català.

El dirigent de MÉS tampoc va voler escapar-se de la pregunta sobre si els mallorquins han de ser catalans. Ben al contrari, la resposta, irònica, va ser: “Jo demanaria que fóssim extremenys”, després d’afirmar que mentre a Extremadura “donen 1000 euros per canviar el sofà i les cortines”, a Mallorca hi ha mancances en els serveis bàsics.