Ciutadans continua la seva croada contra els llaços grocs. Després de portar-ho a la Junta Electoral Central (JEC), que va donar un període de 48 hores -que acaba aquest dijous- per treure'ls, el portaveu de la formació, Carlos Carrizosa, ha volgut llençar un nou avís al Govern. Des dels passadissos del Parlament, Carrizosa ha tornat a llençar una amenaça: si no es retiren els llaços ho tornaran a portar a a JEC i, si cal, "als tribunals".

"A Torra li queden hores per aclarir els edificis de llaços grocs. Esperem veure'l sortir al Palau de la Generalitat i despenjar la pancarta. Estem expectants", ha defensat. En aquest sentit, ha afegit que si no els treu "de bon grat" ho portaran a la Junta Electoral i, si cal, als tribunals. Per aquest partit, "penjar estelades i pancartes" en edificis públics "és un atemptat a la neutralitat i antidemocràtic".

La CUP demana desobeir

Per altra banda, la CUP ha demanat obertament al Govern que desobeeixi. Ho ha fet el diputat Carles Riera durant el debat d'una proposta de resolució a la Comissió d'Afers Institucionals, que ha defensat la llibertat d'expressió i ha recordat que la neutralitat al carrer "no existeix". En aquest sentit, ha instat el Govern a no fer efectiva l'exigència de la JEC, perquè al seu entendre, suposaria "acceptar la raó de la força per sobre de la llibertat d'expressió".

En aquesta mateixa comissió, els grups han rebutjat una iniciativa parlamentària de Cs que volia que el Parlament instés al Govern a identificar els usos "indeguts" que s'estiguin realitzant dels símbols de la Generalitat i prendre'n mesures legals.