Ciutadans vol que Junts per Catalunya pagui els 6,6 milions de condemna de CDC pel cas Palau a través de les subvencions. Així ho ha anunciat el seu portaveu Carlos Carrizosa en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts, on ha explicat que ha dirigit un escrit al president de la cambra, Roger Torrent, sol·licitant-li documentació, “tenint en compte que l’espoli del Consorci del Palau de la Música, en el qual la Generalitat participa en un 45%, va provocar que el mateix entrés en fase de dissolució i liquidació”.

En primer lloc, Ciutadans demana una relació d’instruccions, propostes d’acord, informes tècnics i jurídics emesos o utilitzats per la Generalitat en els òrgans del consorci en relació a la sentència del cas Palau. En segon lloc, “si n’hi hagués”, un informe jurídic detallat “sobre les mesures a adoptar urgentment per la Generalitat de Catalunya per a garantir el més ràpid possible rescabalament patrimonial del dany patit pel Consorci del Palau de la Música contra els condemnats i beneficiaris de l’espoli”.

 

Entre aquestes actuacions, la formació liberal parla d’embargament d’actius mobiliaris o immobiliaris o crèdits per subvencions públiques “com els que ha rebut i/o rebrà pels recents resultats electorals Convergència Democràtica de Catalunya en ser part de la coalició electoral Junts per Catalunya”.

“Volem que la Generalitat es posi ja les piles i faci les actuacions necessàries perquè les subvencions serveixin per pagar els diners robats”, ha assegurat Carlos Carrizosa. “El perjudici patit pel Palau s’ha de rescabalar primer amb les seus, després amb tot el patrimoni i després amb aquelles subvencions electorals que s’han obtingut per anar en coalició amb Convergència Democràtica”, ha insistit.