Ciutadans veu una mà negra al darrere de l'aplicació als líders independentistes condemnats per l'1-O del 100.2, l'article regulat al reglament penitenciari segons el qual els presos poden començar a adaptar-se a la vida en llibertat a través de sortides per anar a treballar o fer voluntariat. L'últim d'estrenar aquest permís ha estat Oriol Junqueras, que aquest dimarts ha iniciat una relació laboral amb el Campus Manresa de la UViC

El cap de files de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa ha vinculat directament aquestes autoritzacions a "la taula de xantatge" entre governs. I ha anat més enllà assenyalant que aquestes sortides són "el preu que Pedro Sánchez està pagant per la seva investidura". 

Per als taronges, la concessió d'aquests permisos és "un escàndol i una vergonya" i respon als contactes i "amics polítics" que tenen Junqueras i la resta de presos. "És un greuge comparatiu amb la resta de població penitenciària", lamenta Carrizosa. 

Fins ara la junta de tractament de Lledoners ha acordat aplicar el 100.2 a Junqueras, Romeva, Cuixart, Sànchez i Forn. Les de Mas d'Enric i Puig de les Basses també l'han concedit a Forcadell i Bassa. Queden pendents Jordi Turull i Josep Rull.