El portaveu de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, s'ha vantat aquest dimarts de la decisió de la JEC de prohibir al president a l'exili, Carles Puigdemont, de presentar-se a les eleccions europees.

Malgrat que sí es va poder presentar el 21-D i que hi va haver quatre vots particulars -entre ells el del president i el del vicepresident- que estaven a favor de que es pogués presentar, Carrizosa ha dit que veu "lògic" que un "fugit" i un "forjador d'un cop d'Estat" no pugui representar Espanya al Parlament Europeu. 

Preguntat pel fet que la decisió sigui recorreguda per Puigdemont i que la JEC pogués canviar el criteri, Carrizosa qha defensat que la resolució "es podrà impugna o criticar, però respon a una concepció raonable i lògica". Tot i això ha assegurat  que "sempre respectarem la decisió dels tribunals". 

Carrizosa diu que no donaran suport a Sánchez

Preguntat per la formació de govern a Espanya després de les eleccions d'aquest diumenge, Carrizosa ha assegurat que no donaran suport a un govern de Pedro Sánchez, tal com han dit durant la campanya, i ha assegurat que Iceta s'està desmarcant dels pactes amb els independentistes per la proximitat de les eleccions municipals, però que després correrà a "abraçar-los" per demanar-lo els vots.

Tot i el tímit resultat de Ciutadans a Catalunya, quedant en quarta posició després d'haver guanyat el 21-D, Carrizosa s'ha limitat a defensar que han tingut uns molt bons resultats a l'Estat, malgrat ha lamentat la victòria del PSOE Pedro Sánchez.

Pel que fa a la substitució d'Inés Arrimadas per la seva marxa al Congrés, ha assegurat que encara no està decidit què farà el grup parlamentari i que la substitució com a presidenta del partit a Catalunya es decidirà a través de primàries.