Un granet més de sorra per a la desintegració de Ciutadans. La direcció del partit ha decidit obrir un expedient disciplinari a Edmundo Bal i Francisco Igea per haver criticat durant els darrers dies a la cúpula del partit per la decisió de no presentar-se a les eleccions generals del 23-J. La direcció dels taronges ha recopilat en els darrers dies un informe amb manifestacions d’aquests dos membres del partit per a tenir suficients proves per castigar-los. L’escarment implica expulsar-los del consell decisiu de la formació.

🔴 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats

Així ho han confirmat els mateixos Francisco Igea i Edmundo Bal als seus comptes de Twitter. I, amb aquesta notícia, ha començat a córrer el compte enrere perquè esclati una bomba dins del partit. Perquè el diputat Edmundo Bal ja va amenaçar fa més d'una setmana que tramitaria una querella contra el seu propi partit per revelació de secrets si la portaveu taronja, Patricia Guasp, prenia la decisió d’obrir-li un expedient disciplinari. Segons el diputat al Congrés, obrir-li un expedient implica també vulnerar-li la intimitat.

Bal considera que amb l’obertura d’un expedient se’l fa quedar com "un malvat" i això "atempta contra el seu honor i la seva intimitat personal". A més, assegura que no es poden difondre dades sobre la seva afiliació al partit per la protecció de dades. També considera que l'executiva "no ha d'interferir a l'exercici de la potestat sancionadora", en aquest cas a càrrec de la Comissió de Règim Disciplinari i el Comitè de Garanties. "M'estan lesionant l'honor", va afirmar fa ja uns dies.

Aquest mateix dilluns, Edmundo Bal ha sigut molt crític amb la decisió de la cúpula del seu partit, i li ha dedicat unes paraules dures al seu compte de Twitter. “Molt trist”, ha escrit el diputat, “veure com el projecte de llibertat en què creia s’ha convertit en pàtria del totalitarisme, guiat per la defensa d’interessos individuals en lloc de col·lectius”. L’obertura d’expedient també afecta Víctor Gómez i Borja Soto, dos membres més del Consell General que en els darrers dies ja s’havien posicionat en la trinxera crítica amb els postulats de la nova direcció taronja, que va començar a fer les seves primeres passes fa escassos mesos.

El canvi de vaixell de Nacho Martín Blanco

La implosió de Ciutadans, que el passat mes de maig va prendre la decisió d’iniciar el seu camí a la desaparició no presentant-se a les eleccions generals del 23-J, ha estat marcada també pel canvi de vaixell de Nacho Martín Blanco. Veient l’enfonsament del navili taronja, va passar-se al PP, i es presentarà com a cap de llista dels populars per Barcelona el pròxim 23 de juliol. La seva marxa ha dolgut especialment a la direcció del partit, establerta a Madrid, perquè l’exportaveu de la formació al Parlament va votar a favor que el partit no es presentés a les eleccions generals, per finalment saltar al PP d’Alberto Núñez-Feijóo.