Malgrat que els lletrats del Parlament han defensat que es mantingui el criteri de ponderació en cas d'empat a les comissions, per mantenir les majories de la cambra, Ciutadans no n'ha fet cas. La presidenta de la Comissió d'Empresa i Coneixement, Laura Vílchez, ha decidit aquest dijous suspendre la proclamació dels resultats d'una votació empatada fins que la Mesa resolgui sobre la suspensió dels diputats presos i exiliats.

Ha estat en la votació d'un punt d'una proposta de resolució del PSC sobre l'ús del vehicle elèctric, que ha acabat amb empat. Vílchez ha assegurat que "quan la Mesa ens faci arribar aquest acord podrem comptabilitzar correctament el vot ponderat".

Després que aquest dimecres passés el mateix en la Comissió de Territori, presidida per la socialista Assumpta Escarp, els lletrats del Parlament van pronunciar-se. El secretari general Xavier Muro i el lletrat major Joan Ridao van proposar mantenir aquest criteri de ponderació, que permet respectar la majoria de la cambra, en espera que la Mesa interpreti l’article 102 del reglament a partir de la suspensió dels diputats presos i exiliats.

Aquest article diu que “en les votacions d’una comissió, s’entén que no hi ha empat quan, essent idèntic el sentit en què han votat els membres presents d’un mateix grup parlamentari, la igualtat de vots pot dirimir-se pon­derant el nombre de vots de què cada grup disposa en el Ple”.