“Comitè per a la Rebel·lió”. En aquests termes s’ha referit el diputat de Ciutadans al Parlament, Manuel Rodríguez, al Govern del president Carles Puigdemont. Ha estat aquest dimecres a la tarda durant la compareixença del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que ha presentat l’informe anual relatiu a l’any 2017. Un cop més, el partit unionista ha acusat Ribó d’actuar en funció dels interessos de l’independentisme. En aquest cas, d'integrar també un "comitè".

Concretament, el diputat de Cs ha preguntat al Síndic “què feia el 26 d’octubre amb el Comitè per a la Rebel·lió”, en relació als contactes i moviments previs a la declaració d’independència del Parlament. En aquest sentit, ha ironitzat que Ribó hauria d’obrir una investigació contra ell mateix, per esclarir el seu paper.

Ribó va assistir a una reunió el 25 d'octubre del 2017 amb el Govern i l'anomenat "Estat major" del procés. Va arribar-hi amb una carta de Jordi Sànchez des de Soto del Real on apostava per anar a eleccions.

Malgrat que el Síndic ha centrat la gran majoria de la seva intervenció en altres qüestions, Ciutadans s’ha centrat sobretot en el procés. Rodríguez li ha preguntat per què no va aturar el “cop a la democràcia” del ple del 6 i 7 de setembre del 2017, quan van aprovar-se les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica. També ha assegurat que és un “comissari polític” i que “actua en funció d’una ideologia política”, l’independentisme.

Pel que fa a assumptes relacionats amb el procés, que ha tractat de forma molt superficial, Ribó ha assegurat que van advertir tant de les “vulneracions” de la Constitució i l’Estatut del 6 i 7 de setembre com de la “desproporció penal i absència de la política” per part de l’Estat.