El portaveu parlamentari de C’s, Carlos Carrizosa, ha afirmat que, a partir d’ara, el Govern “no té cap dret” a queixar-se pel model de finançament. Segons Carrizosa, “des de la presidència de Puigdemont han menyspreat l’oportunitat d’or de dir la seva”, negant-se a assistir a la conferència de presidents autonòmics que abordarà la reforma del model de finançament autonòmic.

Per contra, ha lamentat el portaveu de C’s, el Govern prefereix anar a Europa “per fer propaganda a Brussel·les de qüestions que no afecten la vida dels catalans”, ha apuntat en referència a l’acte que el president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, faran el dia 24 de gener al Parlament Europeu per explicar el full de ruta del Govern.  

Pressupostos

Aquest dilluns ha començat el debat per comissions de la proposta de pressupostos per conselleria. En aquest context, Carrizosa ha reiterat que presentaran una esmena a la totalitat als comptes i que també n’han presentat a cadascuna de les comissions.

Si finalment els comptes superen la votació final, Carrizosa ha confirmat que demanaran un dictamen al Consell de Garanties perquè resolgui si els pressupostos s’ajusten a l’Estatut i la Constitució.

C’s defensa que no perquè inclouen partides per finançar el referèndum i les estructures d’Estat que, segons el partit taronja, no tenen cabuda en el marc constitucional.

Sigui com sigui, el Consell de Garanties tindrà un mes per redactar l’informe i això endarrerirà l’entrada en vigor dels comptes, com a mínim, fins al mes de març. Actualment, el debat i la votació final dels pressupostos estan previstos per al 8 i 9 de febrer.