El portaveu parlamentari de C's, Carlos Carrizosa, ha acusat el Govern de demostrar "un altre signe de poca lleialtat amb les institucions" en enviar la directora de Relacions Exteriors de la Generalitat, Maria Badia, a l'acte de la delegació del govern espanyol per commemorar el dia de la Constitució.

Per Carrizosa, és "exigible" que l'executiu català reclami que el govern espanyol li sigui "lleial" però ha reclamat que la fidelitat sigui recíproca: "Ells també n'han de tenir", ha afirmat.

C's ho celebrarà a l'Hospitalet

Carrizosa ha confirmat que el seu partit organitza pel 6-D un acte a l'Hospitalet de Llobregat amb la intervenció de la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, i del catedràtic de dret constitucional de la UAB Francesc de Carreras. Durant l'acte, es llegiran també fragments de la Carta Magna.

Tot plegat, sota el lema '6-Democràcia', per remarcar que la democràcia va arribar amb la Constitució i amb "la renúncia de molts, l'acord i el diàleg", ha afirmat Carrizosa a la seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó a Barcelona. A la celebració institucional d'aquest divendres no hi era la líder del partit, Inés Arrimadas, perquè participa en un acte de l'ALDE a Varsòvia. 

Pressupostos de l'Estat

D'altra banda, Carrizosa ha demanat al govern espanyol que compleixi l'acord amb la formació taronja pactat per la investidura de Mariano Rajoy. I en aquest sentit ha criticat que "no es vagi pel camí d'apujar impostos". "Esperarem el resultat dels pressupostos però des del convenciment que si no es compleixen les exigències no hi donarem suport", ha reblat.