Ciutadans ha registrat aquest dilluns una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) per tal que es pronunciï sobre la reforma del reglament promoguda per Junts pel Sí i la CUP.

La reforma del reglament ha estat subjecte de nombroses crítiques per part de l'oposició ja que consideren que Junts pel Sí l'ha impulsada amb la voluntat de "coartar els drets dels diputats". Així ho asseguren Cs, PSC, Catalunya Sí Que es Pot i PP en referència a l'article més controvertit de la reforma, el que permetria a un únic grup parlamentari tramitar una proposició de llei, com la llei de desconnexió, per lectura única.

Per aquest motiu, tal com van anunciar, Ciutadans ha demanat al Consell de Garanties Estatutàries que es pronunciï sobre la idoneïtat de la reforma del reglament, ja que consideren que implica "canviar les regles del joc a meitat de partit i atropellant els drets de l'oposició". A més, el portaveu de la formació al Parlament, Carlos Carrizosa, ha destacat que Junts pel Sí i la CUP no tenen una majoria social que legitimi la seva proposta.

El Consell de Garanties Estatutàries té ara un mes per pronunciar-se sobre la reforma del reglament. En aquest temps, aquesta no pot continuar la seva tramitació i, per tant, no podrà debatre's al ple fins que no hi hagi un dictamen al respecte.