“Els únics polítics que creiem que Catalunya pot tornar a liderar Espanya som els de Ciutadans”. Aquesta frase que ha pronunciat el candidat de C's per Barcelona a les eleccions del 26-J, Joan Carles Girauta, és una de les idees centrals d’aquesta campanya; una campanya diferenciada -en missatge i lema- a la de la resta de l’Estat.

El candidat i la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, han presentat aquesta tarda el lema: “Un president català per canviar Espanya”. Girauta ha insistit que Ciutadans “per poc que l’aritmètica ho permeti, estarà al govern perquè és un partit de govern” i ha afegit que condicionaran així “el canvi a millor i en positiu al conjunt de l’Estat”.

“Som els catalans que volem la connexió més estreta possible amb Espanya per fer, per exemple, que infraestructures tan necessàries com el Corredor Mediterrani, siguin una realitat”, ha afirmat el candidat.

“El monotema del separatisme està esgotat i per això nosaltres proposem que els catalans tornin a ser influents. Davant la desconnexió, la connexió”, ha argumentat Arrimadas. La també cap de l’oposició al Parlament ha apuntat que Ciutadans vol “que la classe mitjana torni a liderar Catalunya”.

Diputat a Girona

Pel que fa als objectius concrets, Ciutadans vol aconseguir millorar els resultats del 20-D i aconseguir representació a Girona on, en els anteriors comicis, els va anar de molt poc aconseguir-la.

Campanya de proximitat

Uns 2.000 voluntaris col·laboraran a Catalunya amb el partit en els diferents actes d’una campanya que fuig del gran format i aposta per la proximitat i el carrer. Arrimadas tindrà més protagonisme que en la campanya del 20-D a Catalunya i acompanyarà Girauta a bona part dels actes. Albert Rivera visitarà Catalunya en dues ocasions. La primera, aquest dissabte. 

En aquest cas, el calendari inclou esdeveniments a les quatre capitals de província i també a municipis com Blanes, Vila-Seca, Salou, el Prat o Mataró. Bona part de les accions de campanya seran sectorials amb representants de diferents àmbits.