Cs ha anunciat aquest dimarts al vespre el fitxatge de l'exportaveu del PSOE al Congrés i exsecretària d'Estat durant l'etapa de José Luís Rodríguez Zapatero per a les llistes europees del partit taronja. La formació presidida per Albert Rivera ha confirmat que Rodríguez anirà com a independent a la candidatura de Cs als comicis europeus del 26 de maig durant un col·loqui sobre el futur d'Europa en el qual han participat Rivera, el cap de llista a les europees de Cs, Luis Garicano, i la pròpia Rodríguez.

Fonts del partit han concretat que l'exdiputada socialista serà la número 3. Rodríguez es va donar de baixa del PSOE fa prop d'un mes per discrepàncies amb l'estratègia de Pedro Sánchez amb l'independentisme. En l'acte d'aquest dimarts, Rivera ha emplaçat Garicano i Rodríguez a "combatre les mentides populistes" des del Parlament europeu, en referència al discurs dels independentistes.

Rodríguez s'ha compromès a "treballar amb una gran convicció" els pròxims cinc anys contra el "nacionalisme populista identitari i xenòfob" i ha criticat que aquells que intenten "trencar" la Unió Europea son els millors aliats de l'independentisme català. "Són els únics que compren les mentides" de l'independentisme, ha afirmat la candidata de Cs a les europees. 

"Els demòcrates, els constitucionalistes i els europeistes estem a la mateixa batalla i a la mateixa trinxera", ha insistit Rodríguez, que ha justificat haver-se sumat a les llistes de Cs perquè els uneix "el mateix concepte de nació" per sobre de diferències polítiques. "No crec en un estat plurinacional", ha afirmat l'exsocialista, que ha dit que aquells que creuen en Espanya com "una nació de ciutadans iguals" han de treballar junts.