Ciutadans exigeix al president espanyol Pedro Sánchez que “desautoritzi” el PSC. Així ho ha reclamat aquest dijous el seu portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, després que la Junta de Portaveus acordés la suspensió del ple aquest dimecres amb el suport dels socialistes catalans. Li ha demanat unes “declaracions clares i contundents desautoritzant” la posició adoptada. La formació de Miquel Iceta també va donar suport a l'acord de la Mesa --fallit-- que permetia la substitució temporal dels diputats presos i exiliats.

“El primer que hauria de fer Sánchez és unes declaracions de suport als catalans constitucionalistes que no tenim la vida fàcil”, ha sostingut el dirigent unionista, que ha dit que Sánchez “no pot ser aliè, no pot emparar aquesta decisió”. No obstant això, ha lamentat que el president espanyol “sembla pensar més a no disgustar Torra que a defensa els interessos de la majoria de catalans”.

Per altra banda, Carrizosa ha defensat que el ple monogràfic que va sol·licitar el seu grup, sobre la “fractura de la convivència”, s’ha de celebrar aquest mes de juliol. El partit unionista ha entrat al registre del Parlament un escrit perquè la sessió se celebri abans que acabi l’actual període de sessions. En cas que no sigui així, ha avançat que estudiaran un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.

“Estarien vulnerat els drets fonamentals del grup proposant i dels altres diputats”, ha conclòs Carrizosa, que ha acusat els partits independentistes “tancar un altre cop el Parlament”.