Carlos Carrizosa és el candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes del proper 12 de maig, ara bé, el protagonista de la campanya de la formació espanyolista no és pas el seu cap de llista. El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha convertit en el protagonista absolut de la campanya de Ciutadans; s'ha vist en dos dels cartells de campanya que ha difós la formació i ara en l'espot que han confeccionat amb Intel·ligència Artificial. "Ciutadans (Cs) ha detingut a Puigdemont en el seu spot electoral, el primer a Espanya que s'ha realitzat amb l'ús de la Intel·ligència Artificial", expliquen en un comunicat al mateix temps que admeten que és una estratègia comunicativa "arriscada".

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Després que la formació espanyolista presentés la setmana passada el cartell electoral “Detenlos”, amb una imatge de Sánchez i Puigdemont generada per IA, avui han presentat un espot electoral que segueix aquesta mateixa línia. Al vídeo apareixen imatges de Puigdemont i Sánchez amb el lema “detenlos” i el vídeo finalitza amb Puigdemont entre barrots. Carlos Carrizosa, que ha estat l'encarregat de presentar l'espot a  la seu de la formació a Barcelona, ha assegurat que "aquesta campanya és per a dir les coses clares". “Molts catalans volem veure a Puigemont pagar pel que ha fet, el volem veure a la presó, és el màxim responsable de la ruïna que va suposar el procés: econòmica, social i d'imatge”, ha declarat.

Ciutadans cartell puigdemont sánchez
El cartell de Ciutadans fet amb IA

"El petó de Judes"

I encara hi ha un tercer exemple del gran protagonisme del candidat de Junts + Puigdemont per Catalunya: dissabte passat Ciutadans va publicar un cartell formulat a través d'intel·ligència artificial. Es tracta de Puigdemont i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fent-se un petó a la boca, amb els ulls closos i amb la frase: "Feliz dia del beso". 

Acompanya d'això, segueixen amb la idea de "detenlos", però descrivint el petó com el "beso de Judas". Es tracta d'una acusació de traïció contra Pedro Sánchez, fent referència a l'apòstol i membre de la taula de l'últim sopar que va trair Jesús lliurant-lo a l'imperi romà perquè fos crucificat a canvi de 30 monedes de plata. De fet, segons els evangelis, la forma amb la qual Judes va delatar a Jesús va ser mitjançant un petó.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic