Ciutadans ha trobat un nou filó per atacar l'independentisme: les subvencions del Govern de la Generalitat de Catalunya a Acció Cultural del País Valencià, una organització nascuda fa més de quaranta anys i que té per objectiu "la promoció de la llengua i la cultura pròpies del País Valencià". Per a Cs, una "entitat pancatalanista". 

Fa quatre dies, els d'Albert Rivera van fer desembarcar a Barcelona Toni Cantó per presentar a bombo i plateret una denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya contra el Govern per les subvencions a ACPV. Aquest dimecres, el partit taronja ha intensificat la campanya amb la petició a la mesa perquè comparegui Elsa Artadi. Volen que la consellera de Presidència doni les explicacions pertinents a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament "en relació a la irregular concessió de subvencions a l'entitat Acció Cultural del País Valencià". 

Pel mateix fet, Ciutadans exigeix la compareixença de la secretària general de la Presidència, Meritxell Masó. 

Ciutadans hi veu un delicte de malversació. El cert, però és que aquestes aportacions econòmiques es fan des de 2003. De fet, fonts de l'executiu català afirmen que "no els preocupa gens aquesta denúncia", perquè les subvencions "estan avalades i justificades com a promoció de la llengua". 

 

Al mateix document sol·liciten la compareixença de la secretària general de la Presidència, Mertixell Masó, pels mateixos fets. 

Ciutadans hi veu un delicte de malversació. El cert, però, és que aquestes aportacions del govern català es fan des de 2003. Fonts de presidència asseguren que no estan "gens preocupats" per aquesta denúncia. És més, defensen que les subvencions "estan avalades i justificades com a promoció de la llengua".