Ciutadans torna a treure de l'armari l'article 155 de la Constitució i avisa el Govern que podria aplicar-se de nou. El portaveu del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha posat el crit al cel pel que considera "noves amenaces" de l'executiu català, després que dimarts el president Quim Torra assegurés que només queda la "confrontació" amb l'Estat i que aquest dimecres el vicepresident Pere Aragonés anunciés que portarà el govern espanyol als tribunals per impagaments.

Davant d'aquesta situació, i de la manca d'activitat legislativa del Govern, Carrizosa considera que Torra hauria de dimitir i convocar eleccions i que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, hauria de deixar "de mirar a un altre costat". Segons el portaveu de Cs, Sánchez dona "ales" a l'independentisme amb alguns pactes territorials i que per això hi ha "amenaces del president i vicepresident d'una comunitat autònoma". 

Preguntat per si creu que el govern espanyol hauria d'actuar davant les declaracions de Torra, Carrizosa ha recordat que quan "es violenten les lleis s'ha d'acudir als tribunals", però que abans hi ha la via "política" del requeriment previ al 155. Carrizosa també ha acusat el Govern de "maquillar les retallades i el desgovern" amb l'anunci d'anar als tribunals i ha afirmat que des de l'executiu no es persegueix la corrupció. 

Finalment, sobre les negociacions per formar govern a Espanya, Carrizosa ha demanat a Sánchez que "deixi de marejar la perdiu" i de fer "teatre" i que formi govern. Tot i això, ha negat taxativament que el partit s'estigui replantejant la seva postura de cara a una nova investidura i ha assegurat que no s'abstindran davant "un govern que pacta amb nacionalistes i que puja impostos" tal i com van prometre, ha dit, durant la campanya.