El candidat de Ciutadans per Barcelona, Joan Carles Girauta, assegura que han complert l’objectiu de mantenir els cinc escons per Catalunya. Girauta ha comparegut passada la mitjanit a la seu electoral del partit a la capital catalana. El cap de llista ha valorat els resultats, acompanyat pels candidats catalans, després d’escoltar la intervenció del president del partit, Albert Rivera, des de Madrid.

Ciutadans ha passat dels 490.872 vots el 20-D a 378.342 aquest diumenge. El resultat els permet mantenir el nombre d’escons, però el resultat és agredolç per als taronges, que tenen la percepció que han fet una bona campanya, millor que la del 20-D.

Més enllà de la fredor de les xifres, en declaracions a El Nacional, Girauta ha afirmat que el partit no ha tocat sostre a Catalunya sinó que “hi ha un terra consolidat”. Una lectura que fa extensiva als resultats de Ciutadans al conjunt de l’Estat: “Malgrat la campanya d’aniquilació del nostre partit, tenim un sol fèrtil per treballar de cara al futur”.

El PP guanya el pols unionista

Un dels titulars que deixa aquest 26-J és també el creixement de vots del PP: ha passat de 418.369 a 462.474. Un augment que els ha permès guanyar un escó, el sisè, i avançar C’s, que s’ha convertit en la força menys votada en obtenir representació.

Pel que fa a la representació al territori, C's manté el diputat per Tarragona i els 4 per Barcelona. El gruix del vot es concentra a l'àrea metropolitana de Barcelona.