Albert Rivera ha destacat els bons resultats aconseguits pel seu partit i ha criticat durament la Llei Electoral. El president de Ciudadanos (C's), ha assumit que els resultats no són bons en aconseguir 32 escons al Congrés dels Diputats.

C's ha perdut un total de vuit diputats en un nou parlament on Rivera ha destacat que volen seguir creixent. Sobre els resultats aconseguits i el descens obtingut, ha volgut carregar en tres direccions concretes: la "injusta" llei electoral, la baixa participació i la polarització. Sobre la llei electoral ha afegit que és el que els separa els "ciutadans de primera i de segona".

Males cares tant de Rivera com de la resta de membres de l'executiva que delaten que els ha caigut una galleda d'aigua freda.

Reivindica el centre

Ciudadanos ha aconseguit més de tres milions de vots i ha destacat que "el centre existeix i el centre ve a quedar-se". "El vot de C's serà útil per regenerar Espanya i canviar les coses". Rivera ha afirmat que volen un canvi sensat.

"Estic orgullós de pertànyer a un partit d’inconformistes". Amb els 32 escons no permet ser la clau del futur govern espanyol, però sí que podria decantar majories. S'haurà de veure si el veto a Mariano Rajoy que ha anunciat durant la tota campanya seguirà en peu.

La prudència ha estat la primera reacció

“Màxima prudència”. Aquestes han estat algunes de les paraules de José Manuel Villegas, el vicesecretari general de Ciudadanos. Villegas esperava que "els resultats es puguin millorar" i entre altres coses ha destacat la preocupació per la baixa participació d’aquestes eleccions “en un moment tan important per al nostre país”.

Un dels punts més destacats de la primera intervenció de Villegas ha estat la crítica a la Llei Electoral i ha remarcat que “ja en anteriors eleccions vam ser molt perjudicats”.

Pèrdua considerable d'escons

Ciudadanos perd molta força al Congrés dels Diputats. Els seus escons són un fort cop a Albert Rivera, que s’hauria vist afectat sobretot per la baixa participació i el pacte amb el PSOE. Una de les forces del canvi com és Ciudadanos no seria decisiva de cara a la formació de nou govern.

A Madrid, una de les comunitats on tenien més esperances de millorar, han perdut un escó. I el cap de llista per Cantàbria, l'humorista Félix Álvarez Felisuco, aconsegueix l'acta de diputat al Congrés per Ciudadanos.