Ciutadans no assistirà als actes oficials de la Diada de l'Onze de Setembre. Així ho ha explicat la seva líder al Parlament, Lorena Roldán, en una entrevista a l'ACN, on ha lamentat que per l'11-S d'enguany el Govern torni a "excloure la meitat dels catalans", responent així la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que dimarts va assegurar que la mobilització ha de ser la primera reacció a la sentència de l'1-O.

Segons Roldán, la "primera resposta de qualsevol demòcrata" hauria de ser, en tot cas, acatar i respectar la decisió judicial. Roldán ha advertit que Ciutadans continuarà "plantant cara", si cal als tribunals, en cas que l'independentisme mantingui els seus "abusos" després de la sentència de l'1-O. Roldán, que considera que les paraules "confrontació" i "ruptura" utilitzades per Torra són "molt gruixudes", reitera que en democràcia és "bàsic" respectar les sentències judicials.

La senadora també ha advertit que Ciutadans estarà preparat per respondre a les accions de l'independentisme després de conèixer la sentència de l'1-O: "Continuarem plantant cara al nacionalisme i denunciant els seus abusos, i ho farem on calgui". De fet, Roldán deixa clar que combatran l'independentisme tant des del carrer com des de les institucions, i també als tribunals "si és necessari".

Causa contra Torra

Pel que fa a la causa oberta contra Torra per la pancarta amb el llaç groc a la façana de Palau, Roldán ha opinat que "no pinta gaire bé" de cara al president. "Ja va declarar que hi havia desobediència en el seus actes". Tot i que Cs esperarà la sentència d'aquest cas, considera que ja és "lamentable" veure un cap del Govern assegut a la banqueta dels acusats.

En cas de condemna contra Torra i una possible inhabilitació, Roldán es mostra prudent de cara a les conseqüències que hi pugui haver. "Haurà de fer el pas al costat i ja veuríem els escenaris que es puguin obrir", ha dit, preguntada sobre si Cs aprofitaria l'ocasió per intentar assolir la presidència de la Generalitat.