Ciutadans vol prendre al president de la Generalitat la capacitat de proposar un nom per encapçalar l'Oficina Antifrau, perquè, en el seu lloc, ho faci el Parlament.

Així, el grup liderat per Inés Arrimadas ha registrat una proposició de llei que planteja que la cambra catalana obri convocatòria de proposta de noms per ocupar el càrrec, per després triar el perfil més idoni entre els candidats, que hauran d'acreditar almenys 15 anys d'experiència en la lluita anticorrupció.

Segons la informació publicada per Efe, Ciutadans pretén, amb aquesta proposició de llei, "millorar els procediments de nomenament i control" del director de l'Oficina Antifrau, després de la destitució de Daniel de Alfonso, el qual, al costat del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, van ser acusats d’inventar casos de corrupció per desprestigiar els partits independentistes.

Per a Ciutadans és "indispensable" assegurar la "independència" del director triat, per això, diuen, s'ha de "reforçar la transparència, competitivitat i publicitat del procediment del nomenament". Proposen, així, que una comissió parlamentària esculli una terna de candidats, que hauria de dur al ple, perquè els diputats triïn, en primera o segona volta, un d'ells amb el suport d'almenys dos terços dels diputats.

Ciutadans manté aquesta proposta malgrat que el Parlament ja va aprovar, la setmana passada, que el jutge Miguel Ángel Gimeno esdevingui el nou director d’Antifrau. El partit liderat per Arrimadas, al costat del PP, es va abstenir en la votació, mentre que la resta de formacions polítiques van votar a favor de la proposta feta pel president Carles Puigdemont