Dura topada entre PSOE i Ciutadans en el debat de la moció de censura a Mariano Rajoy. El líder dels socialistes, Pedro Sánchez, i el de Cs, Albert Rivera, s'han llançat una pluja de retrets i s'han acusat mútuament de fer política amb objectius electoralistes i no pensant en Espanya.

Rivera ha atacat durament que PSOE arribi a la Moncloa amb el suport dels nacionalistes catalans i bascos i ha ofert un pacte al Partit Popular, que consistiria amb la dimissió de Mariano Rajoy i d'eleccions a mitjà termini, per evitar que "els nacionalistes agafin el rumb d'Espanya". Si dimiteix Rajoy, ha assegurat Rivera, s'asseguraria que "Bildu, Tardà, Rufián, Torra i Puigdemont prenguin decisions". En aquest sentit, ha atacat durament a Pedro Sánchez per voler ser president amb "el suport dels que volen trencar Espanya" i ha assegurat que ell mai serà president amb el seu suport. 

En un discurs molt dur contra l'independentisme, Rivera els ha dit que "aprofitin aquests mesos per violar els drets i llibertats i per assetjar i assenyalar a la gent perquè d'aquí a pocs mesos els espanyols diran prou i diran que a Catalunya també es compleix la Constitució".

Rivera també ha dit que no li sembla coherent "que el partit dels ERE vulgui pactar amb els del 3% per fer fora els de la Gürtel", en referència als casos de corrupció dels socialistes i del PDeCAT. Per tot això, ha demanat a Rajoy que dimiteixi per trobar una "solució pactada" i "assegurar l'aplicació de la Constitució a Catalunya i els pressupostos". "No vull un govern Frankenstein amb els que volen liquidar Espanya", ha defensat el líder del partit taronja. 

Rivera també ha criticat que el seu partit no tingui notícies de Rajoy, "ni una trucada ni una proposta", tot i haver sigut socis parlamentaris durant gran part de la legislatura. A més, també ha retret que s'hagin "equivocat d'adversari" per dir-los que aprenguessin de la lleialtat de PSOE i del PNB, quan són els que l'acabaran fent caure. "Som els únics que sempre hem estat allà, per la Constitució i per Espanya", ha assegurat, tot afegint: "hi ha aprobetxateguis, però no era Ciutadans, són els deslleials". 

Finalment, Ciutadans ha demanat a Sànchez que no aposti pels pactes amb els independentistes i ha volgut tacar el paper dels socialistes amb la moció de censura, assegurant que "darrere el pacte hi haurà els indults que va prometre Iceta". En aquest sentit, ha assegurat que Sánchez "vol arribar a qualsevol preu a La Moncloa" però l'ha advertit que "no té sentit governar Espanya amb els que la volen trencar". Per tot això, ha defensat que "l'única sortida és que citem els espanyols a les urnes".

Per la seva banda, Sánchez ha replicat a Rivera que "creia que Cs era una altra cosa" i l'ha acusat de voler desestabilitzar la política espanyola per robar vots als populars. "Quan surti d'aquí podré mirar als ulls dels espanyols, i vostè no podrà perquè no ha estat coherent", li ha retret, tot recordant-li que "la democràcia no és només demoscòpia". En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que Ciutadans no vol eleccions i ha avisat que Rivera "no es pot permetre que el PP tingui un nou líder, si passa, les enquestes de Cs cauen en picat".