El vicepresident de la Junta i coordinador autonòmic de Ciutadans (Cs) a Andalusia, Juan Marín, ha descartat aquest dimecres que hi hagi un avançament electoral en aquesta comunitat autònoma després del resultat dels comicis autonòmics a Madrid celebrats aquest dimarts passat, i s'ha mostrat a més confiat en la "supervivència" del seu partit malgrat el mal resultat collit a les urnes madrilenyes, que l'han deixat sense representació a l'Assemblea autonòmica.

En una entrevista a la Cadena SER, Juan Marín ha explicat que ha parlat aquest mateix dimecres al matí amb el president de la Junta, Juanma Moreno (PP Andalusia), "com tots els dies", i en aquesta conversa no han parlat "en cap cas" d'una possible convocatòria d'eleccions a Andalusia i ni tan sols del resultat dels comicis madrilenys d'aquest dimarts, pels quals, no obstant això, sí que va felicitar ahir a la nit el líder 'popular' pel triomf aconseguit per la seva candidata en aquesta cita amb les urnes, Isabel Díaz Ayuso, segons ha relatat el dirigent andalús de Cs.

En aquesta línia, Juan Marín ha demanat "que no es preocupi ningú", que a Andalusia "no passarà" un avançament electoral arran del succeït en els comicis madrilenys, i ha explicat que del que ha parlat aquest matí amb el president de la Junta ha estat de "qüestions que afecten als andalusos", com "el milió de vacunes que hem de posar cada setmana" contra la Covid-19, o de "la reforma fiscal que hem posat en marxa a Andalusia" des del Govern de PP i Cs i que "ha de passar pel Parlament".

Marín ha apuntat que tant Moreno com ell estan "tranquils", i creu que ambdós estan "convençuts" de què el 2 de desembre de 2018 --data de les últimes eleccions autonòmiques a Andalusia--, els ciutadans d'aquesta comunitat "van decidir un canvi, que és un projecte polític que es va plasmar en un document que estem complint" el PP d'Andalusia i Cs des del Govern de la Junta.

El dirigent de Cs ha afegit que manté "molt bona relació personal" amb Juanma Moreno i està "convençut de què qualsevol decisió" sobre una possible convocatòria electoral a Andalusia "la prendrem segurament els dos".

"Govern estable i sòlid"

També ha defensat que a Andalusia hi ha "un govern estable i sòlid", i Vox "ha entès" en aquesta comunitat "la utilitat d'estar a l'oposició amb una posició molt més moderada" de la qual creu que el partit que lidera Espanya Santiago Abascal manté "en altres territoris".

Tot això, segons ha abundat Marín, ha permès que a Andalusia es gaudeixi "d'estabilitat i tranquil·litat" per a l'"any i mig llarg de govern" que queda a la legislatura "per concloure aquest projecte que PP i Cs firmem després de les eleccions de 2018".

Edmundo Bal

Sobre el resultat de Cs a les eleccions madrilenyes d'aquest dimarts, Marín ha defensat que el seu candidat, Edmundo Bal, ha realitzat "una campanya perfecta", amb propostes que "ha reconegut tothom", però que no li han permès assolir el 5 per cent mínim dels sufragis necessari per obtenir representació a l'Assemblea de Madrid.

Reconquerir Madrid

Per a Marín, ara "comença una nova etapa, un nou camí de 18 mesos per reconquerir l'Assemblea de Madrid," al·ludint als comicis autonòmics que hauran de tornar a celebrar-se el 2023, i el que ha de continuar fent Ciutadans és treballar, "defensant un projecte de centre, liberal en aquest país".

Ha opinat a més que els resultats d'unes comunitats autònomes a altres "no són extrapolables", i en aquesta línia ha recordat que al PP no "li va anar gens bé" a les eleccions catalanes del passat 14 de febrer i, en canvi, ha guanyat ara a la Comunitat de Madrid fregant la majoria absoluta i aconseguint un "magnífic resultat" perquè aquest país continuï avançant", segons ha conclòs.

 

Foto principal: El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno (esquerra), i el vicepresident, Juan Marín (dreta) / Europa Press