El portaveu de Ciutadans a l'Hospitalet de Llobregat, Miguel García, ha estat agredit aquest matí mentre repartia fullets informatius en una carpa del partit instal·lada al mercat ambulant de Los Pajaritos, al barri de La Florida, juntament amb altres regidors, militants i simpatitzants, segons han denunciat fonts del partit.

Segun les mateixes fonts, cap a migdia, un individu s'ha apropat a la carpa i ha començat a escopir els fullets que hi havia sobre la taula. La mitja dotzena de persones que hi havia en aquell moment al lloc, entre elles Miguel García, li han demanat que marxés, però el desconegut no només no ha marxat sinó que ha començat a insultar-los i fins i tot els ha amenaçat de mort: "Us matarem", els ha dit. Tot seguit, el jove s'ha adreçat cap a García i l'ha colpejat a la cara i al costat. Com a conseqüència del primer cop, li han caigut les ulleres a terra. Posteriorment, el pressumpte agressor s'ha allunyat per cridar, des d'una certa distància: "Visca Durruti, feixistes, us hem de matar". Finalment, ha mostrat els genitals mentre ha cridat "a mi me la xupeu". Fonts de C's han difós un vídeo de just després de l'agressió.

Denúncia als Mossos

Immediatament, el portaveu municipal de C's a l'Hospitalet s'ha desplaçat fins a l'ambulatori de guàrdia de la ciutat, on ha rebut atenció mèdica. Posteriorment, García ha presentat la pertinent denúncia pels fets a la comissaria local dels Mossos d'Esquadra

Després de presentar la denúncia, García ha condemnat l'agressió: "És completament intolerable que en democràcia s'utilitzi la violència per intentar apaivagar idees. Estem en contra de les amenaces, les coaccions, les agressions i qualsevol tipus de violència". I ha recordat que la seu de C's a l'Hospitalet ha patit sis atacs des que es va obrir fa menys de dos anys, els últims tres gairebé de forma consecutiva fa tan sols una setmana. Tanmateix, el líder local de C's ha reiterat que cap tipus d'atac no aconseguirà apaivagar-lo i que pensa continuar fent la seva feina des de l'ajuntament i des del partit "encara amb més força i més entusiasme, sempre en defensa dels drets, les llibertats i els interessos de tota la ciutadania i dels milers de ciutadans de l'Hospitalet que van confiar en el partit," que actualment és segona força en el municipi.

“No és un cas aïllat”

El secretari de Comunicació de Ciutadans (C's), Fernando de Páramo, ha assegurat que l'agressió que a García no és un cas aïllat, i ha recordat que la seu de C's a l'Hospitalet de Llobregat ha patit tres atacs en un mes i sis en dos anys. "No ens faran fer ni un pas enrere, no retrocedirem ni un centímetre en les nostres idees", ha assegurat Fernando de Páramo, que ha afegit que "seguirem defensant la llibertat i la unió".

"És molt dur, perquè el que estava fent Miguel García en el moment de l'agressió era el que ha de fer un regidor: estar al carrer escoltant els veïns", ha explicat el secretari de Comunicació de Ciutadans.