El secretari general de Ciutadans en el Congrés, Edmundo Val, ha avançat aquest dimarts que demanarà a la Taula de la Cambra Baixa que resti als diputats de la CUP del seu sou mensual aquells dies que no assisteixin als plens de la Cambra Baixa.

En declaracions als periodistes abans d'assistir a la reunió de la Junta de Portaveus, Val s'ha referit així a les intencions dels antisistema d'anar només a l'hemicicle quan se celebrin els debats d'investidura, sobre l'Estat de la Nació, sobre els Pressupostos Generals o quan es debatin qüestions relacionades amb Catalunya.

El diputat ha censurat a la CUP que no només es dediquin a "insultar" a les institucions de l'Estat, com van fer aquest dilluns 'plantant' el Rei en l'Obertura Solemne de la legislatura, sinó que, a més, vulguin continuar cobrant el seu salari sense anar al seu lloc de treball.

"Si volen dur a terme aquesta estratega, haurà de ser sense aprofitar-se dels diners de tots els espanyols, que els paguen per treballar dins de les institucions i no para estar fora d'elles", ha manifestat.

Fonts de Ciutadans han precisat després a Europa Press que demanarà que s'apliqui aquesta mesura sancionadora a tots aquells diputats que s'absentin dels plens, com ja el van reclamar fa dues legislatures després que els diputats d'ERC i el PDeCAT s'absentessin diverses sessions en protesta per les actuacions policials contra la logística de la consulta independentista de l'1 d'octubre de 2017.