Ciutadans ha presentat avui una proposta de resolució sobre el procés sobiranista en què exigeix al Govern lleialtat institucional abandonant la "via rupturista" i demana al Parlament un "compromís inequívoc" amb la democràcia i la legalitat democràtica.

Aquesta és una de les propostes de resolució que ha presentat el grup de Ciutadans en el marc del debat de política general que ha arrencat avui i conclou demà amb la votacions de les resolucions presentades pels grups parlamentaris.

En la seva proposta, Ciutadans insta el Govern a "actuar en tot moment amb lleialtat institucional i conforme al principi fonamental de legalitat", d'acord a la Constitució i a l'ordre jurídic vigent.

Abandonar la via rupturista

En aquest sentit, la formació que lidera Inés Arrimadas insta el Govern a "abandonar la via rupturista" i a aprofitar les noves majories al Congrés per impulsar les "reformes estructurals" i les "polítiques necessàries per millorar la vida dels catalans".

A més, Ciutadans constata que el Parlament és la institució "més important" i la "màxima expressió de l'autogovern" de Catalunya, per la qual cosa insta la cambra catalana a reafirmar el seu "compromís inequívoc amb la democràcia i la legalitat democràtica".

"Cap polític del segle XXI està per sobre de les lleis democràtiques i dels tribunals, que han de complir com la resta de ciutadans", argumenta el text de la resolució, que recalca que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol, del qual "emanen tots els poders de l'Estat". En un altre dels punts, Ciutadans reclama respectar els drets dels catalans i que els seus "símbols estiguin presents en les seves institucions i organismes públics".

Quant a la política exterior del Govern, la formació taronja demana que centri la seva acció en la internacionalització i la millora de l'economia catalana, el foment de la cultura, o la cooperació al desenvolupament, entre d'altres, d'acord amb les competències de l'Estatut. En aquest sentit, demanen "garantir l'estabilitat econòmica, política i social de Catalunya dins d'Espanya i de la UE, davant de les polítiques rupturistes, que suposa la sortida" de la Unió Europea.