Ciutadans demanarà la compareixença del ministre de Cultura, Màxim Huerta, al Congrés dels Diputats. Així ho ha anunciat aquest dimecres la seva portaveu, Inés Arrimadas, en una roda de premsa des del Parlament. L'objectiu és que expliqui la seva condemna el 2017 per un suposat frau fiscal. La petició arriba després que el PP i Podem n'hagin exigit la dimissió.

En aquest sentit, Arrimadas ha assegurat "davant d'unes afirmacions d'aquesta gravetat, ha de donar explicacions", i que "el més sensat és que vagi al Congrés i doni tota la informació sobre els fets" que s'han fet públics aquest dimecres. Abans de demanar-ne la dimissió, ha precisat, volen escoltar les explicacions de Huerta.

Per altra banda, la líder de Ciutadans ha anunciat que el seu grup demanarà un ple monogràfic al Parlament sobre “com recuperar la convivència”. En aquesta línia, ha advertit que existeix una “fractura social” i que cal solucionar-hi centrant-se en les polítiques socials. En aquest ple, ha afegit, el Govern “haurà de decidir si continuen amb la il·legalitat del procés o prioritzen les polítiques socials i la convivència”.

“Si continuen potenciant els diners per a Diplocats en lloc de per a guarderies, es veurà clarament que no hi té cap interès”, ha insistit Arrimadas, que ha posat el Diplocat en el centre de la diana. “Estem farts que es paguin amb diners públics les festes dels independentistes”, ha criticat.

Finalment, la cap de l’oposició també s’ha referit a la condemna ferma per Iñaki Urdangarin, i ha fet servir el cas per defensar la separació de poders a l’Estat espanyol. “Hem vist com la justícia ha condemnat el partit que governava Espanya i el cunyat del cap de l’Estat”, ha justificat. Ha assenyalat que és una “reflexió interessant” per als independentistes.