Ciutadans presentarà aquest dijous un recurs d'empara contra la delegació de vot del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. Així ho ha confirmat la líder del partit al Parlament, Inés Arrimadas, que ha assenyalat que en demanaran la suspensió cautelar. No obstant això, també ha instat el Govern espanyol a presentar un recurs d'inconstitucionalitat.

En aquest sentit, ha volgut expressar la seva incomprensió per la passivitat de l'executiu de Mariano Rajoy. "Hi ha una cosa que només la té el Govern d'Espanya", ha assegurat. En aquest sentit, ha afegit: "És inexplicable. Li demanem que reaccioni". Ha subratllat la diferència de força entre un recurs d'inconstitucionalitat i un recurs d'empara.

Sobre això mateix, Arrimadas ha carregat contra el Govern espanyol, que considera que “mira cap a una altra banda” quan presentant un recurs paralitzaria “d’immediat” la delegació de vot dels diputats independentistes. “Si tenen algun acord, que ho expliquin”, ha arribat a assegurar. Enfront aquest suposat immobilisme, ha contraposat que Cs sí que actua contra la “vergonya” que representa que Puigdemont i Comín “cobrin un sou públic sense anar a treballar”.