Després del fracàs del partit a les eleccions municipals i autonòmiques del passat 28 de maig, la direcció de Ciutadans va optar per no presentar-se a les eleccions generals. Ara, però, després dels resultats que van sortir de les urnes aquest diumenge 23 de juliol,  existeix la possibilitat d'una repetició electoral davant la negativa de Junts per Catalunya a investir Pedro Sánchez si no accepta les seves condicions de referèndum i amnistia. I, davant una eventual revàlida, hi ha algunes veus dins el partit que apostarien per presentar-s'hi. Aquest dimarts amb encara la ressaca electoral ben present, Carlos Carrizosa, líder del partit a Catalunya i que no vol deixar morir la formació al territori on va néixer, ha assegurat que en el cas que finalment es tornin a repetir eleccions, Ciutadans ha de valorar la possibilitat de presentar-se. Ara per ara, no ho descarta "en cap cas", que això pugui passar, després de lamentar que els comicis deixen "un mapa polític dolent per a Espanya i dolent per a Catalunya" perquè la governabilitat depèn dels extrems i de l'independentisme.

Carrizosa, indignat amb què Puigdemont tingui la clau de la governabilitat 

Una investidura de Pedro Sánchez hauria de comptar amb els vots a favor d'ERC, Junts, EH Bildu, PNB i el BNG, a banda de Sumar. I ara mateix, els suports que semblen més complicats d'aconseguir són els del partit de Jordi Turull i Laura Borràs. Per això, Carrizosa ha criticat que estigui en mans de Carles Puigdemont decidir el pròxim president de l'Estat o una repetició electoral: "És paradoxal que tingui la clau quan hauria d'estar tancat amb clau", ha ironitzat el de Ciutadans. Tot i aquest poder que ara té el partit en l'escenari postelectoral, la formació va perdre un diputat al Congrés (pocs comparats amb els sis que s'ha deixat pel camí ERC) i es va convertir en cinquena força a Catalunya per darrere de PSC, comuns, PP i ERC. Per això, ha reivindicat que cal una "gran opció de centre liberal a Espanya" que, ha afirmat, evitaria l'actual bloqueig.

El passat 28 de maig, Ciutadans va perdre pràcticament tota la representació institucional que tenia en ajuntaments i parlaments autonòmics arreu de l'Estat, fet que va provocar que el seu Consell Executiu optés per no presentar-se a unes eleccions generals que Pedro Sánchez va convocar a correcuita. El Comitè Nacional del partit va acabar validant aquesta decisió i dies més tard Inés Arrimadas confirmava que es retirava de la política activa com anys abans havia fet el seu predecessor, Albert Rivera, després d'una altra patacada electoral.