Ciutadans s'està abocant en cos i ànima a negociar els pressupostos generals amb el govern de Pedro Sánchez. El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha assegurat aquest diumenge que "és una obligació" que el seu partit s'assegui per a aprovar uns comptes de l'Estat "d'emergència nacional" que siguin "moderats, centrats i pragmàtics" per a la reconstrucció després del coronavirus, i perquè no caiguin "en mans de Rufián (ERC), Otegi (EH Bildu) o el BNG".

"Tenim l'obligació d'asseure'ns, no és una opció", ha recalcat el líder de la formació espanyolista durant la seva participació, al costat de la portaveu de Cs, Melissa Rodríguez, i la candidata a la Xunta, Beatriz Pino, en una 'Caravana Ciclista per la Igualtat' organitzada amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI+ a O Porriño (Pontevedra), a la qual també han assistit l'exciclista Álvaro Pino --oncle de la candidata a  les eleccions gallegues del 12 de juliol-- i el guanyador del Tour de França el 2006, Óscar Pereiro.


En declaracions als mitjans, Bal ha assegurat que "Espanya necessita la política útil" de Ciutadans per aconseguir a través d'uns pressupostos "d'emergència nacional" que es pugui treure el país "del sot social i econòmic" que hi haurà després de la pandèmia de la COVID-19, "amb una caiguda tremenda del PIB i un augment tremend de l'atur".

"El govern té la responsabilitat de presentar-los", però "des de l'oposició hem d'estar a l'altura que ens exigeix aquest moment de la història", ha asseverat el portaveu del grup de Cs al Congrés, que ha reiterat que asseure's a parlar dels comptes és una "obligació" dels "compatriotes".

"Què més ha de passar en aquest país? Quants morts més ha d'haver-hi perquè ens asseguem a fer la política útil de Ciutadans?", s'ha preguntat Bal, obviant tota diferència ideològica amb el PSOE i Podemos.