Diputats de Ciutadans s’han desplaçat aquest dijous fins a la Conselleria d’Interior, justament en el primer aniversari del 20-S, per reunir-se amb el conseller Miquel Buch i exigir-li que tregui els llaços de l’edifici. Els representants del partit taronja, encapçalats pel portaveu Carlos Carrizosa, però, no s’hi han pogut reunir perquè no tenien cita i el conseller tenia l’agenda ocupada. 

A la sortida de la conselleria, on Cs havia citat els mitjans, Carrizosa ha assegurat que s’han desplaçat fins aquí perquè “el Parlament està tancat” i no hi ha sessions de control al Govern. Ciutadans assegura que demana que es treguin els llaços i les pancartes pels presos perquè la conselleria “no és la mansió ni la casa de Buch, sinó la de tots els ciutadans de Catalunya” i perquè “no hi ha dret que el separatisme inundi els espais públics”.

“Si una persona ve a la conselleria per denunciar que li inunden la casa de llaços, com se sentirà?”, “com es pot esperar neutralitat d’un conseller que trenca la neutralitat dels espais públics?”, s’ha preguntat Carrizosa.

Per aquest motiu, els diputats de Ciutadans han registrat un requeriment als quatre primers càrrecs de la conselleria perquè els treguin i, de no fer-ho, asseguren que ho demanaran a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.