El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona demanarà al govern municipal d'Ada Colau que declari Barcelona ciutat "antiokupa". En un comunicat aquest dijous, el portaveu de la formació al consistori Paco Sierra, ha explicat que aquesta proposició té per objectiu "demostrar el compromís de la ciutat en la lluita contra l'okupació i en suport dels veïns afectats per aquesta pràctica a la ciutat".

Sierra ha afirmat que el govern municipal "no pot continuar tolerant i promocionant l''okupació'". Per això, defensarà a la comissió de Presidència del pròxim plenari que es doti els propietaris dels immobles víctimes d'una 'okupació', així com a les comunitats de propietaris, d'assessorament jurídic per part dels serveis municipals.

"Exigim una campanya continuada contra aquest tipus de delinqüència per erradicar d'una vegada les màfies i evitar que es traslladin a altres pisos", ha reivindicat el regidor.

Contra la regulació dels lloguers

La reivindicació arriba l'endemà que Ciutadans votés en contra de la nova llei per la regulació del lloguer a les grans ciutats que ahir va aprovar el Parlament de Catalunya amb els vots a favor de JxCat, ERC, els Comuns i la CUP. Segons Ciutadans, el seu vot desfavorable és perquè consideren que als promotors de la llei no els interessa solucionar les problemàtiques sobre l'accés a l'habitatge, sinó que volen generar "confrontació".