Ciutadans vol el cessament del conseller de l'Interior, Miquel Buch. El grup parlamentari liderat per Inés Arrimadas ha registrat una proposta de resolució per ser votada aquest dijous durant el debat de política general en la que insta al president Quim Torra a cessar Buch per "la seva incapacitat manifesta per ocupar el càrrec" i per la seva actuació dels últims dies. 

Ciutadans assegura que hauria de ser cessat per la seva "inacció avant l’activitat de grups violents", en referència a l'independentisme, així com per haver "impedit" el dret a la manifestació i  per haver instat els Mossos a "identificar i incoar procediments sancionadors contra persones que retiren símbols partidistes de l'espai públic". També inclouen dins el llistat de motius que hagi "continuat amb la greu situació de polarització dels comandaments" policials. 

A més, Cs vol que la cambra catalana condemni l'intent d'assalt de la cambra catalana d'aquest dilluns per "part d'un grup de radicals" perquè consideren que "rebaixa la dignitat del Parlament i dels seus representants i que posa en perill els fonaments de la democràcia".