Ciutadans ha intentat castellanitzar Catalunya a través del seu cartell alternatiu de la Diada. A 24 hores de la celebració, el partit taronja ha publicat aquest dissabte la seva pròpia versió del cartell de la Diada que la Generalitat de Catalunya ha dedicat als diferents "accents" de la llengua catalana. El partit l'ha modificat per a "no deixar al marge" el castellà. Allà on hi deia "roig, vermell, grana, una llengua, molts accents", passa a dir-hi "rojo, vermell, roig, colorado, dues llengües, muchos acentos". A més a més, també eliminen la paraula "nacional" del document i reivindiquen el dia de Sant Jordi com a Diada de Catalunya, en lloc de l'11-S. "No els acaba de quedar clar que Catalunya és una comunitat autònoma, una regió d'Espanya, per més que Sánchez els intenti convèncer del contrari", ha criticat la seva portaveu al Parlament, Anna Grau.

"Exclusió" del castellà

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans i líder a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha criticat el Govern de Pere Aragonès per "l'exclusió sistemàtica de la llengua materna de la majoria de catalans". "El govern separatista diu “diversitat” a l'exclusió sistemàtica de la llengua materna de la majoria de catalans, als quals aparta de la seva Diada particular. I amb diners públics", diu al seu perfil de Twitter. "A Ciutadans hem arreglat el cartell perquè se sembli més a la Catalunya real. No ens faran callar", ha assegurat.

Crítiques per la reunió entre Puigdemont i Díaz

El partit taronja va criticar molt durament la reunió entre el president a l'exili, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, el passat dilluns al Parlament Europeu. De fet, ho van titllar de "nou cop a la democràcia" del president Puigdemont, justament sis anys després dels plens del 6 i 7 de setembre en els quals els diputats independentistes de Junts pel Sí i la CUP van aprovar les lleis de transitorietat i desconnexió. "Mentre el PP i el PSOE claudiquen davant Puigdemont, Cs tornarà a frenar les derives totalitàries del separatisme a Europa, a Espanya i a Catalunya", va assegurar la formació en un tuit.