Només compten amb un terç dels vots del Parlament al seu favor, però Ciutadans ha decidit dur fins al final la moció de censura contra el president Quim Torra. L'objectiu: desgastar el PSC i intentar millorar les enquestes que els donen pel 10-N. Així ha quedat clar des del primer moment del debat al Parlament on, en veu del diputat Carlos Carrizosa, s'han dedicat a establir vincles entre Torra i la "violència" i el "terrorisme" i a pressionar els socialistes, que ja han anunciat que s'abstindran en la votació. 

"No veuen la gravetat del que fa el president de la Generalitat?", ha preguntat Carrizosa al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, apel·lant també al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Segons el diputat taronja, la moció de censura és per la "convivència", que veu en "perill", i ha assegurat que només hi ha una opció: "violència no, convivència sí". 

"No és dir 'Torra, jo l'acuso', és dir 'Torra, jo el censuro'", ha afegit Carrizosa, que ha insistit en presionar els socialistes catalans a donar suport a la candidatura de Lorena Roldán, per treure Torra del seu càrrec per "aplaudir els CDR, per no respectar la democràcia i per ser el màxim artífex i executor de la ruptura de la convivència que pugui haver-hi a Catalunya".

Carrizosa, que ha reconegut que és "difícil" poder aprovar la moció amb l'abstenció dels socialistes i el vot en contra dels comuns –a qui ha acusat de ser "la crossa del separatisme"-, ha explicat que volen "una censura a les opcions que trenquen la convivència" i ha insistit que ha de ser "clara i terminant". Malgrat la dificultat, el president del grup parlamentari ha afirmat que el Govern actual "no és una maledicció bíblica" i que es pot canviar. "Porten un any de vulneració de drets, de repte a la democràcia i de deteriorament de la convivència", ha retret, a banda d'acusar-los per la "inacció absoluta" pel que fa a polítiques concretes.