Els crítics amb la direcció de Ciutadans han demanat aquest dimarts substituir el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, i, tot i que no qüestionen el lideratge d'Inés Arrimadas a nivell estatal, han criticat la seva reacció després de la caiguda del partit taronja en les eleccions del 14 de febrer perquè la consideren "decebedora i allunyada de la realitat".

Ho ha dit en roda de premsa l'exdiputat de Cs al Parlament Antonio Espinosa, al costat d'altres exdiputats i càrrecs de la formació, després que Arrimadas afirmés dilluns que se sent "més reforçada que mai" per continuar en el càrrec.

Espinosa ha sostingut que amb els resultats de Cs, que ha passat de 36 a 6 diputats després de perdre més de 950.000 vots, s'ha demostrat la incapacitat de la direcció a Catalunya, en les seves paraules, per la qual cosa ha exigit convocar unes primàries "netes i sense trampa" per rellevar Carrizosa.

Arrimadas, "enrocada"

Malgrat que no ha qüestionat el seu lideratge, Espinosa ha acusat Arrimadas d'estar "enrocada", de no fer autocrítica i de no haver analitzat bé les causes dels resultats de Cs, i li han reclamat una renovació profunda del partit amb canvis i destitucions dins la direcció.

Així, ha avisat que, si Arrimadas no atén aquests canvis i continua en la "immobilitat", exigiran convocar un Congrés del partit, i ha advertit que, si no es fa la regeneració profunda que reclamen, el partit continuarà amb mals resultats i, fins i tot, pot acabar desapareixent.

Per ell, aquests resultats no s'expliquen perquè el partit no ha sabut mobilitzar els votants com el 2017, perquè creu que aquesta n'és la conseqüència, però hi veu diverses causes, com la sortida d'Arrimadas a Madrid: "Ha estat un gran error que ha aprofitat molt bé el PSC".

Crítiques i més crítiques

Aquest posicionament dels crítics no és nou, però. Aquest mateix dilluns, diversos senadors i diputats de Ciutadans van exigir dimissions a la direcció encapçalada per Inés Arrimadas, a qui van responsabilitzar de l'enfonsament sofert en les eleccions catalanes d'aquest diumenge en les quals el partit ha passat dels 36 escons amb què va guanyar els comicis de 2017 a quedar-se només amb sis.

Entre aquest càrrecs electes hi ha el senador Fran Hervías, que va ser el secretari d'Organització de Cs quan Albert Rivera ostentava la presidència i que Inés Arrimadas no va incloure en la nova executiva; l'exdiputat Juan Carlos Girauta; el senador Miguel Sánchez, exportaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Múrcia; el vicesecretari primer del partit, Carlos Cuadrado; els senadors Ruth Goñi i Emilio Argüeso, i el diputat per Sevilla al Congrés Pablo Cambronero.