Diversos senadors i diputats de Ciutadans estan exigint dimissions a la direcció encapçalada per Inés Arrimadas, que responsabilitzen de l'enfonsament sofert en les eleccions catalanes d'aquest diumenge en les quals el partit ha passat dels 36 escons amb què va guanyar els comicis de 2017 a quedar-se sol amb sis.

Un dels càrrecs que s'han pronunciat a través de Twitter és el senador Fran Hervías, que va ser el secretari d'Organització de Cs quan Albert Rivera ostentava la presidència i que Inés Arrimadas no va incloure en la nova Executiva. Referint-se als actuals dirigents de la formació taronja, ha afirmat que "no van aprendre dels errors --seus també-- del passat, però tampoc dels encerts que van portar el partit "a guanyar a Catalunya".

"Dia trist i m'afligeix que hi hagi gent que no estigui a l'altura. Mentrestant, el veritable drama d'Espanya és el sanchisme i la banda campant al seu aire", ha afegit Hervías, que ha retuitejat nombrosos missatges de regidors i diputats que reclamen dimissions. Precisament, tant Hervías com l'exdiputat Juan Carlos Girauta han compartit el vídeo de dimissió de Rivera com a missatge indirecte a Arrimadas.

Més directe ha estat el senador Miguel Sánchez, exportaveu de Ciutadans en l'Assemblea de Múrcia, que, després de conèixer els resultats del 14-F, li va dir al vicesecretari primer del partit, Carlos Cuadrado: "Allà tens la porta". Als qui han expressat el seu suport als dirigents, els ha dit que més aviat caldria "|ecolzar i demanar perdó" als electors que van confiar en ells, perquè els han "fallat", i ha aconsellat "autocrítica" i "humilitat".

Uns altres dos membres del Senat que han exigit responsabilitats són Ruth Goñi i Emilio Argüeso. Segons aquest últim, és necessari "obrir un debat intern" i que els afiliats decideixin quina estratègia i quin model de partit volen i, després de recordar que Albert Rivera i altres membres de la seva Executiva van deixar els seus càrrecs per la desfeta de les eleccions generals de novembre, ha demanat "que s'escampi l'exemple".

En el mateix sentit s'ha manifestat Goñi, que ha indicat que Rivera i el seu equip van demostrar "què és assumir responsabilitats en política i com es fa". "Afiliats, simpatitzants i votants esperen. Així com la definició d'una nova estratègia. De 36 a 6, està clar que l'estratègia no ha funcionat", ha comentat.

També Pablo Cambronero, diputat per Sevilla en el Congrés, ha instat la direcció de Cs a reaccionar. "Un líder ha de tenir dues virtuts per si de cas: senzillesa en el triomf i valor per responsabilitzar-se del fracàs. Temps de fracàs, sense pal·liatius ni responsabilitats alienes", ha escrit.