La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, no llança la tovallola i assegura que el partit continuarà treballant com "si fos el darrer minut d'un partit de futbol" per intentar arribar a un acord que desencalli la investidura a Madrid. Atès que queda poc més d'una setmana perquè les Corts quedin automàticament dissoltes si no hi ha un pacte per investir president, Arrimadas insisteix en la proposta que plantejava ahir el líder nacional Albert Rivera. 

Bàsicament, que tots els líders implicats facin un pas al costat i es busqui un president de consens. "És una solució vàlida, que s'afegeix a l'acord entre C's i PSOE i que es pot fer", ha justificat. "El millor no és tornar a repetir eleccions i gastar-nos 140 milions d'euros", ha clamat.

En aquest sentit, la líder catalana reitera que buscaran sumar el PP a l'acord, ja que la majoria dels seus votants "poden compartir les 200 mesures" que contempla el pacte entre Pedro Sánchez i Albert Rivera. De moment, però, la proposta a l'estil Mario Monti que ha posat sobre la taula Ciutadans ha quedat en paper mullat a hores d'ara, ja que ni socialistes ni populars la contemplen com una solució factible.

De fet, Arrimadas ha advertit que si hi ha eleccions, "els partits hauran d'explicar què han fet durant aquests quatre mesos". De fet, la líder catalana ha assegurat de manera ferma que ells sí que ho podran explicar perquè fa tot aquest temps que proposen solucions i que en cap cas "han demanat cadires". 

Primàries

La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, no descarta que en cas de noves eleccions, el partit "aprofiti tot el procés de primàries" que va dur a terme la formació taronja per la cita electoral del 20D perquè es tracta "d'una repetició d'eleccions".

D'aquesta manera, ha justificat que el partit no torni a celebrar un procés intern per decidir els inimseus caps de llista. "Lliçons de democràcia interna no ens les pot donar cap partit", ha etzibat. No obstant, també ha matisat que serà el comitè executiu a escala nacional qui ho decidirà. 

Comitè Territorial de Catalunya

Poca cosa queda a escala estructural del partit que es va presentar a les eleccions catalanes del 2006. Ara, deu anys després, la líder de C's al Parlament ha decidit prendre definitivament les regnes de la gestió interna de la formació al territori català, però, sempre supeditat a la gestió estatal.

Arrimadas és ja la nova portaveu del Comitè Territorial de Catalunya, que avui ha tingut la seva primera reunió. El coordinador serà Carlos Sánchez. L'objectiu de l'òrgan és articular una estructura àgil que respongui a la representativitat del territori i permeti "solucionar els problemes del dia a dia".

Aquest comitè serà un "enllaç directe i diari" amb el Comitè Executiu estatal. I qui farà de missatger serà l'actual portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, que ara serà també el secretari dels comitès territorials a Catalunya. Arran del creixement que ha viscut la formació, ara mateix hi ha 13 membres en aquest nou òrgan, un per cada província. Aquest òrgan de gestió interna es reunirà com a mínim cada dos mesos.