La vicealcaldessa de Madrid i dirigent de Ciutadans Begoña Villacís ha considerat aquest divendres una "anècdota" que el Govern francès negués ahir que el president Emmanuel Macron aprovava els pactes de Ciutadans a Espanya, com havia assenyalat el líder del partit, Albert Rivera.

Villacís ha argumentat, en una entrevista a Los Desayunos de Televisión Española, que treballen "molt units" i hi ha "molt bones relacions" i "molta sintonia" amb La República en Marxa, el partit de Macron amb què comparteixen grup europeu, el liberal Renew Europe.

La també secretària de Política Municipal de Cs ha defensat que ahir a Brussel·les van donar una "imatge molt potent" com a part dels liberals europeus, un grup que "ha crescut molt" i que els representa perquè ja no compta amb el PDeCat.

"Un partit unit"

A parer de Villacís "no té res a veure" el desmentiment del Palau de l'Elisi i les crítiques pels pactes amb Vox, amb les paraules del regidor Manuel Valls, a qui li ha dit que Ada Colau és "independentisme sumat a populisme".

A més ha restat importància a les diferències de criteri al si de Ciutadans, que considera que són notícia perquè són un "partit unit".

Villacís ha negat pressió perquè una abstenció de Ciutadans possibiliti la investidura del socialista Pedro Sánchez i ha defensat que la pressió que ha d'importar és la dels ciutadans que van confiar en Cs i a qui els van dir "per a què servirien els seus vots".

"Hi va haver un compromís d'un no al PSOE i aquí el viatge no l'ha fet Ciutadans, l'ha fet el PSOE", ha agregat Villacís.

La dirigent ha defensat que no hi ha verticalitat en Ciutadans, sinó llibertat d'expressió amb un lideratge fort, i ha assenyalat que en el Comitè Executiu de Cs "parla tothom" i que la decisió de tenir el PP com a "soci preferent" en els pactes es va adoptar per "unanimitat".