El govern espanyol ho està posant tot “molt difícil” a Ciutadans. Així ho admeten des de la formació d’Inés Arrimadas, que insten Pedro Sánchez a abandonar la taula de diàleg amb la Generalitat —“taula dels privilegis” per a ells— si vol negociar els pressupostos generals de l’Estat. La portaveu estatal, Melisa Rodríguez, ha denunciat que “en aquesta taula no parlem del sistema sanitari català, de les taxes de dependència, de com vivim els rebrots”, sinó que “es parla de mesures de desigualtat i privilegis per a presos”.

En la roda de premsa posterior a l’executiva d’aquest dilluns, Melisa Rodríguez ha assegurat que “el govern espanyol ens posarà molt difícil continuar treballant per un acord transversal si continua pensant que els privilegis han de ser la tònica i continua negociant”. En aquest sentit, ha reclamat que els comptes públics “no depenguin dels partits independentistes i nacionalistes”, i per això ha emplaçat el PP a asseure’s també a negociar.

En referència directa a ERC, la portaveu estatal de Ciutadans ha criticat que “els importa un rave tot el que no siguin ells o els seus privilegis”. En aquesta línia, ha afirmat que en la taula de diàleg “poc es parla dels drets dels catalans” o de les seves necessitats. “El que estem veient és que l’únic que interessa a ERC són els presos polítics”, ha afegit. Ha estat un lapsus que ha corregit immediatament: “O polítics a la presó… Ja acabem fent servir els seus termes. A Espanya no hi ha presos pels seus ideals”.