"Em fa dir coses que jo no he dit. A Catalunya, tothom és benvingut”. Aquesta ha estat la resposta del conseller de Justícia, Carles Mundó, al diputat de Ciutadans, José María Espejo. Durant la sessió de control al Govern, Espejo ha afirmat que la política de convocatòria d’oposicions per consolidar funcionaris de l’administració de justícia, discrimina els treballadors que són de fora de Catalunya. 


Aquesta és la conclusió del representant del grup parlamentari de Ciutadans en temes de justícia, després d’escoltar Mundó. El conseller ha detallat que la política del departament és convocar concursos que permetin els interins, que ja tenen experiència en el càrrec que ocupen, consolidar la seva carrera. La lectura de C’s, però, és que el departament posa traves a aquells que no són catalans. 

Malgrat estar en funcions, el Govern espanyol aprova el PHN però, en canvi, no és capaç d’autoritzar la creació de nou jutjats que ja estan aprovats 

“Ho estan fent rematadament malament”, ha exclamat el diputat del partit taronja que també ha responsabilitzat el Govern de la saturació dels jutjats catalans. Mundó ha rectificat Espejo i ha defensat que l’índex de resolució de casos de la xarxa de jutjats catalans és de les més altes de l’Estat. Mundó ha suggerit a Ciutadans que, si vol ajudar el Govern, pressioni a Madrid per, per exemple, eliminar les taxes judicials que l’Estat cobra a Catalunya per un servei que té retorn zero: “Ens costa 180 milions d’euros i no rebem res. Són diners que podríem dedicar a altres coses”. Finalment, el conseller de Justícia ha retret al Govern espanyol que, malgrat estar en funcions, aprovi un pla hidrològic nacional però que, en canvi, no sigui capaç d’autoritzar la creació de nou jutjats que ja estan aprovats a Catalunya.