Ciutadans torna al Tribunal Constitucional. Aquest cop per la fórmula d'acatament que van fer servir els diputats independentistes al Congrés dels Diputats i el Senat, que van ser validades pels lletrats de les dues cambres espanyoles. Aquest dimecres, la nova líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, així com els diputats Edmundo Bal i Sara Giménez, ha registrat un recurs d'empara contra el que la mateixa Roldán ha qualificat d'"esperpent". També va ser avalada per la Junta Electoral Central.

Davant les portes de l'alt tribunal espanyol, Lorena Roldán ha denunciat que el que van fer els diputats independentistes és "mofar-se de la Constitució i humiliar tots els espanyols". En aquest sentit, la també nova portaveu de l'executiva estatal de Cs ho ha aprofitat per atacar Pedro Sánchez: "S’han de sentir molt impunes per muntar aquest tipus d’espectacle. Saben que són els socis prioritaris de Sánchez i que són intocables sota la protecció del cap de la banda".

 

En la mateixa línia, Roldán també ha carregat contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a qui ha acusat de "posar la presidència del Congrés al servei dels interessos de Sánchez”. El motiu: que la Mesa acceptés la fórmula d'acatament dels diputats després de consultar els serveis jurídics de la cambra. "Ha confós acatar la Constitució amb atacar-la", ha etzibat.