El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha tornat a demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que activi l'article 155 de la Constitució a través del requeriment previ sobre si es complirà la Constitució. De fet, el grup de Cs al Congrés dels Diputats ja ha registrat una proposició no de llei per tornar a aplicar aquest article a Catalunya.

Preguntat per quina acció ha fet el Govern contra la Carta Magna, Carrizosa ha assegurat que és perquè "el president de la Generalitat diu que no farà autonomisme". 

A més, ha assegurat que la votació sobre la substitució dels diputats és una "il·legalitat absoluta" i una "desobediència patent" i ha assenyalat que els independentistes tenen una "voluntat reiteradament rebel de no complir les lleis". En aquest sentit, ha defensat que no reconeixeran els vots dels diputats suspesos que designin les seves funcions en altres diputats i que els impugnaran. 

El partit taronja també ha demanat a Pedro Sánchez que porti al Tribunal Constitucional la votació sobre els diputats suspesos i han anunciat que ells presentaran un recurs d'empara, a més d'una querella contra la Mesa. 

Sobre l'ultimàtum de Torra a Sánchez, que ha assegurat que el deixarà caure si no negocia l'autodeterminació en un mes, Carrizosa ha dit que avui el president de la Generalitat s'ha posat el "barret de cobrador del frac perquè pagui la hipoteca". A més, el portaveu de Cs ha assegurat que "Catalunya continua segrestada" i amb un "pla rupturista".