El portaveu al Congrés de C’s, Joan Carles Girauta, ha definit el discurs del candidat a la presidència, Mariano Rajoy, com a “correcte” i ha assenyalat que s’ha apreciat un “canvi de rumb”. Segons Girauta, el canvi l’ha forçat C’s amb les 150 mesures que van subscriure PP i C’s en el pacte per a la investidura.

“S’ha comprovat quan ha parlat del Pacte Nacional d’Educació o d'una reforma del finançament autonòmic que garanteixi uns ingressos suficients”, ha matisat.

A banda de treure pit, Girauta ha advertit que fiscalitzaran l’acció del govern des de l’oposició per tal de garantir el compliment de les mesures concretades al pacte d’investidura.

Autocomplaença

Malgrat el to positiu de la valoració de C’s, Girauta ha criticat que Rajoy ha pecat de conformisme i autocomplaença en l'al·lusió a les dades econòmiques i del mercat laboral: “Un triomfalisme injustificat que el mateix Rajoy ha donat per acabat quan ha anunciat que ara s’imposa el diàleg permanent”. 

Rivera

Durant el debat, el president de C's, Albert Rivera, ja ha expressat la seva satisfacció amb el to de la intervenció de Rajoy a través del seu perfil de Twitter.