La jutge que investiga el cas del pallasso i exregidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, ha citat a declarar com a investigat el guàrdia civil que presumptament el va agredir amb una porra a l'escola Joncadella, al Bages, durant la celebració de l'1-O. En concret, la magistrada l'ha citat pel 16 de novembre.

El passat 7 de setembre, Pesarrodona va testificar com a víctima de les càrregues policials i, en la seva declaració, va poder identificar l'agent que l'hauria colpejat amb la porra en el centre educatiu. A conseqüència d'això, la jutge va demanar a la Guàrdia Civil que identifiqués aquest agent. 

jordi pesarrodona ACNPesarrodona en la manifestació posant al costat d'una agent de la guàrdia civil amb un nas de pallasso / ACN

Vuitè agent del cos investigat

En concret, es tracta del vuitè agent de la Guàrdia Civil investigat al Bages i el primer de l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada.

D'altra banda, Pesarrodona també ha estat jutjat pels fets que van tenir lloc en aquest centre educatiu durant l'1-O per un delicte de desobediència perquè, junt amb altres persones, es van atrinxerar al recinte per evitar que els agents s'emportessin les urnes. Precisament, per això, va ser condemnat a finals de setembre a 14 mesos de inhabilitació. En l'audiència va exposar que no havia organitzat el referèndum, sino que va acudir al centre educatiu com un votant més. 

Durant el judici que va testificar com a víctima, que va tenir lloc el setembre, va relatar que els uniformats el van atacar perquè no li "perdonaven" que dies abans s'hagués fet una fotografia amb un nas de pallasso durant la manifestació que va tenir lloc el 20 de setembre davant del departament de Governació. A més, en la seva declaració va identificar a l'agent que el va estomacar i, per això, la magistrada va demanar a la Guàrdia Civil que l'identifiqués.

En aquella ocasió, l'advocat de Pesarrodona, David Casellas,va destacar que era la primera magistrada que es va fer càrrec d'aquest cas el va arxivar, però l'actual titular del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa va revocar aquest arxiu al considerar que s'havien vulnerat els drets de Pesarrodona en no haver-lo permès declarar.