El CDR del Solsonès han informat aquest dimarts a través de les xarxes socials que dues persones han estat citades arran de les pintades a la seu d'ERC de Solsona del passat 15 de gener. Segons van informar els mitjans locals, aquestes dues persones ja van ser enxampades per la policia local el mateix dia dels fets.

Segons han informat els mateixos CDR, l'Ajuntament de Solsona, el qual està governat pels republicans, ha denunciat dues persones "per coaccions". "Sembla que no li agrada que li pintin la seu, tot i que tant els hi fan les dels altres. Tota la nostra solidaritat a aquestes dues persones", han escrit en un tuit.

L'acció a la seu d'ERC va consistir en la pintada d'una bandera espanyola a mode de catifa que conduïa fins la porta de la seu del partit. Els activistes independentistes també van penjar un cap de porc embolcallada amb una rojigualda a la porta.

La protesta es va produir després que l'abstenció d'ERC que va permetre investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

L'alcalde defensa la denúncia

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha defensat que s'hagi denunciat els autors de les pintades al local d'ERC. El republicà ha volgut deixar clar que sí que és cert que s'han iniciat els tràmits per denunciar els autors, però que ho han fet "per reparar els danys causats al patrimoni comú de la ciutat".

Segons ha justificat Rodríguez, a través del seu compte a Twitter, la reparació dels desperfectes a l'espai públic "no han de ser sufragades amb fons públics". Els presumptes autors van ser identificats per la policia la mateixa nit dels fets.