Un total de setze veïns del barri La Floresta de Sant Cugat hauran de comparèixer davant el jutjat d'instrucció número 4 de Rubí per una presumpta implicació en el tall de la C-16 en el marc de l'aturada de país que va tenir lloc el 8 de novembre passat. Segons ha explicat Joan Rosés, portaveu dels afectats, els investiguen per un delicte de desordre públic, que podria comportar penes d'entre tres mesos i tres anys de presó.

Rosés ha revelat que durant l'acció de protesta els Mossos d'Esquadra no van identificar cap dels participants. "El que van fer va ser agafar la matrícula dels vehicles que hi havia aparcats per allà a la vora i enviar la citació als titulars d'aquests automòbils", ha explicat un veí, que ha advertit que no es tracta d'una prova prou concloent. Està previst que, coincidint amb les declaracions, es faci una acció de suport als afectats a la porta dels jutjats de Rubí.

Joan Rosés ha explicat que després dels fets de l'1 d'octubre un grup de veïns de La Floresta es van organitzar i van participar en diverses de les accions de protesta que es van dur a terme al llarg de la jornada del 8 de novembre arreu del país. "Una de les accions va ser el tall de la C-16, només en sentit Barcelona i després de la darrera sortida, perquè qui volgués fer mitja volta ho pogués fer", indica el veí de La Floresta. 

Rosés assegura que en aquella iniciativa hi van participar una quarantena de persones, tot i que la policia només ha citat a declarar setze veïns. "No van identificar ningú, aquell dia, i el que van fer va ser apuntar les matrícules dels cotxes que estaven aparcats al voltant", assenyala. En aquesta línia, critica la mesura i adverteix que el fet que algú tingués el cotxe aparcat a la vora no vol dir que estigués prenent part en el tall. 

Així mateix remarca que se'ls investiga per un delicte de desordres públics, que comporta penes d'entre tres mesos i tres anys de presó. "No té sentit perquè, com a norma general, aquest delicte implica danys a persones o objectes, i això no va passar".

Els veïns han fet públic un comunicat en què han afirmat que "la causa iniciada des de diverses instàncies judicials arriba al punt de voler fer callar totes aquelles persones que, enfront de la repressió, van sortir al carrer per dir que no tenien por", apunten.

Coincidint amb la primera jornada de declaracions, que tindrà lloc el proper 7 de març i inclourà vuit dels investigats, es farà una concentració de suport a la porta dels jutjats de Rubí. La segona cita serà el 15 de març.