La maquinària judicial contra l'independentisme no s'atura. El jutjat d'instrucció número 4 de Figueres ha citat a declarar 196 investigats pel tall del Tsunami Democràtic que va bloquejar la frontera els dies 11 i 12 de novembre del 2019, acusats de presumptes delictes de desordres públics i danys. Les protestes es van convocar arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, de gairebé 100 anys de presó.

La interlocutòria assenyala que els manifestants van tallar l'AP-7 "per interrompre la lliure circulació de persones i mercaderies", que van muntar "barricades" damunt la calçada i que també van instal·lar-hi un escenari.

Secret de sumari

El jutjat aixeca ara el secret de sumari de la causa, després que la Guàrdia Civil ja cités a declarar diversos manifestants. De moment, no posa data per a les declaracions.

La interlocutòria sí que precisa, però, que se'ls imputen delictes de desordres públics i danys. El jutjat també incorpora a la causa les denúncies creuades entre un manifestant i un mosso d'esquadra.