Pedro Sánchez guanyaria les eleccions generals del 10-N, amb el 34,2% de la intenció de vot i sis punts més que els vots aconseguits el 28-A (28,68%), segons es desprèn de l'últim baròmetre del CIS fet públic aquest dijous. El PSOE milloraria lleugerament així els resultats electorals obtinguts el passat 28-A a costa de Ciutadans i Unidas Podemos, que perden intenció de vot.

Tot i així, la tendència respecte el darrer sondeig és que els partits d'esquerres baixen mentre que pugen les forces de dretes. Concretament, la intenció de vot al PSOE cau 7 punts respecte el CIS del mes de juliol.

El PP se situaria en segona posició amb un 17,1% de la intenció directa de vot, el que suposa un augment de 4 punts des del passat sondeig (13,7%) i un resultat similar al que van aconseguir en els darrers comicis generals (16,7%.). Ciutadans també augmenta lleugerament des de l'últim sondeig, del 12,3% al 12,9%, just per davant d'Unidas Podemos, 12,2%. El partit d'Iglesias cau en un punt, del 13,1% al 12,2%.

L'enquesta - que encara no compta amb la candidatura d'Íñigo Errejón i Més País - confirma que contràriament al sondeig de juliol, les esquerres baixen i les dretes pugen, de manera que el bipartidisme es reforça gràcies al creixement del PP i també el de Vox, que creixeria d'un 4,6% dels vots a un 7,5%.

 

Així, segons el CIS, el PSOE continua liderant les enquestes però s'allunya de la majoria absoluta. Els socialistes guanyen sis punts respecte als resultats de les eleccions generals del 28-A, 28,68%. La segona força, a una distància considerable - 17 punts - seria el Partit Popular, que manté aproximadament el mateix percentatge que els anteriors comicis electorals 16,7%. 

Per darrere se situaria Ciutadans, que l'anterior baròmetre el situava com a quarta força, invertint la posició amb Unidas Podemos i les seves confluències, que en l'anterior sondeig era tercer. Ciutadans i Podemos van obtenir el 15,8% i el 14,3% dels vots respectivament el 28-A.

Per la seva banda, l'extrema dreta de Vox tindria una caiguda des del 28 d'abril, perdent més d'un terç dels vots. El partit de Santiago Abascal va aconseguir el 10,26% dels vots als últims comicis generals.

L'enquesta del CIS està realitzada durant la primera quinzena de setembre, quan les negociacions entre PSOE i Unides Podem per a la investidura estaven bloquejades.